Arad: Scandal din cauza bugetului. Gheorghe Falcă: „lupta este (…) pentru fiecare ban al cetăţenilor”. Mihai Fifor: „Noaptea minţii (…) total deplasat (…) o culme a tupeului şi ipocriziei”

Scandal din cauza bugetului între primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, și fostul ministru al Apărării Naționale, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor.

O delegaţie a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) a mers miercuri la sediul Guvernului pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă pe tema proiectului legii bugetului pe 2019, primarii cerând 30 la sută din buget central.

Din delegaţie au făcut parte preşedintele AMR, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă făcuse, anterior, un apel la primarii din România să îşi coordoneze activitatea, pentru că din acest moment lupta este pentru fiecare oraş şi pentru fiecare ban al cetăţenilor din această ţară. Edilul de la Arad a acuzat Guvernul că doreşte ă se ia din banii cetăţenilor pentru a se realiza bugetul de stat și a făcut apel la primarii din România să își coordoeze activitatea, pentru că din acest moment lupta este pentru fiecare oraş şi pentru fiecare ban al cetăţenilor din această ţară.

În replică, Mihai Fifor, care este și preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a scris, miercuri, pe contul său de Facebook că este ‘total deplasat’ ca primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, să vorbească în numele edililor nemulţumiţi de alocările bugetare, apreciind acest lucru reprezentând ‘o culme a tupeului şi ipocriziei’.

„Noaptea minţii, oameni buni… Gheorghe Falcă, campionul incompetenţei administrative, face pe purtătorul de cuvânt al primarilor din România. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a erijat în purtătorul de cuvânt al nemulţumirii primarilor din România, în condiţiile în care Aradul, pe care îl conduce de prea mulţi ani, este un oraş lăsat de izbelişte. Primarul Falcă cere bani de la Guvern şi ameninţă cu proteste în Piaţa Victoria, uitând că a dovedit, în mod repetat, nu doar că nu este capabil să cheltuiască banii din bugetul primăriei, ci chiar că îşi permite cu nonşalanţă să piardă milioane de euro finanţări externe”, a scris Mihai Fifor, miercuri, pe Facebook.

El afirmă că nimeni nu poate susţine că Executivul nu acordă o atenţie specială relaţiilor cu primarii din România.

„Nu cred că cineva poate susţine faptul că Guvernul nu acordă o atenţie specială relaţiilor cu edilii din România. Tocmai de aceea, consider că este total deplasat ca despre aceste dificultăţi administrative să vorbească, şi asta în numele tuturor primarilor, tocmai PDL-istul Gheorghe Falcă, artizan, alături de Boc şi de Băsescu, al celor mai odioase măsuri împotriva romanilor”, a mai scris Fifor.