Arad: Se lămurește misterul din noaptea de Anul Nou din Arad. Un tânăr de 20 de ani a fost reținut în acest caz

Un tânăr de 20 de ani a fost reținut, joi, decătre polițiștii din Arad, dupăce în noaptea de Anul Nou a furat o mașină lăsată cu cheile în contact în fața unei case, a condus-o fără a avea permis, a intrat cu mașina într-un pom de la marginea drumului, dupăcare a abandonat-o, dar s-a întors cu un litru de benzină și a dat foc mașinii pentru a șterge urmele.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, „ca urmare a cercetărilor efectuate, s-a stabilit ca la data de 1 Ianuarie a.c., arădeanul de doar 20 de ani, ar fi sustras un autoturism neasigurat și cu cheile în contact, din fata unui imobil de pe raza localității Chereluș. În timp ce conducea mașina pe DJ 793, cel bănuit de comiterea faptei ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabila și ajungând într-un sanț aflat pe marginea părții carosabile”.

„După producerea evenimentului, cel in cauza s-ar fi deplasat pedestru in localitatea Șepreuș, de unde ar fi procurat 1 litru de benzină, combustibil cu care acesta ar fi distrus in totalitate autoturismul, incendiindu-l. Din cercetări a reieșit ca tânărul ar fi recurs la comiterea faptei în scopul ascunderii/ înlăturării urmelor infracțiunilor pe care le-ar fi comis”.

Efectuând verificări în bazele de date, polițiștii au mai constatat ca bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

In baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore pe baza de ordonanța de reținere, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt in scop de folosință, conducere fără permis și distrugere.

Acesta era misterul din noaptea de Anul Nou din Arad, dupăce pompierii anunțaseră că au intervenit pentru a stinge incendiul care cuprinsese o mașină intrată într-un copac, iar în mașină nu se afla nimeni.