Arad: Trafic de 3 ori mai mare decât de obicei, în cel mai mare punct de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad

Trafic de 3 ori mai mare decât de obicei în cel mai mare punct de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, în ultimele 24 de ore pe la Nădlac 2 au ieșit din țară peste 17.500 de persoane cu 5.800 de mașini, ceea ce reprezintă o triplare a traficului pe sensul de ieșire, dupăce românii care și-au petrecut concendiile în țară se întorc la locurile de muncă din vestul Europei.
Tot în ultimele 24 de ore, pe la Nădlac 2 au intrat în țară circa 3.000 de oameni cu 1.500 de mașini.
Poliția de frontieră Arad a luat măsuri speciale și lucrează la parametri maximi pentru a nu se crea blocaje.
Joi după masă atât la Nădlac 1 cât și la Nădlac 2 timpii de așteptare pe sensul de ieșire din țară erau, conform aplicației Poliției de Frontieră, de circa 60 de minute.

Recomandări

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate cele 11 puncte rutiere de trecere a graniţei din vestul țării. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.
Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.