Arad: Șoferii de camioane așteaptă circa 5 ore, la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad, din cauza unor probleme tehnice în sistemul informatic din Ungaria

În cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, șoferii de camioane așteaptă, luni dimineață, chiar și 5 ore pentru a trece din România în Ungaria, din cauza unor probleme tehnice în sistemul informatic al autorităților ungare.

Conform unor informații, sistemul informatic al autorităţilor de frontieră ungare a început să aibă probleme în jurul orei 8,00, motiv pentru care s-a trecut la efectuarea unui control clasic, ceea ce a condus la creşterea timpilor de aşteptare. Câteva sute de tiruri s-au adunat pe autostrada pan-europeană, iar coloana formată a ajuns la peste opt kilometri.

Conform aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare de la frontieră, care se găseşte pe site-ul Poliţiei de Frontieră, pe arterele dedicate camioanelor, la Nădlac 2, pe autostradă, se aşteaptă aproximativ 300 de minute pentru control, mai mult decât în mod obişnuit pentru o zi de luni.

La Nădlac II, sunt deschise patru artere de ieşire pentru automarfare, faţă de una sau două în mod obişnuit. Şi la Nădlac I, punct aflat pe DN7, timpii de aşteptare au crescut la o oră, faţă de 15 minute în mod obişnuit.

De regulă, luni dimineaţă, numărul automarfarelor care ies din ţară este mai mare, pentru că în weekend, dar şi în zilele declarate libere în Ungaria, camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu pot circula pe teritoriul acestei ţări. Astfel, automarfarele se adună în parcări din apropiere de graniţa cu Ungaria, unde aşteaptă ridicarea restricţiei.

Foto: arhivă