Arad: Spectacol cu artiști din Zrenjanin, Serbia, vineri, în municipiul Arad

Două trupe de artiști din Zrenjanin vor oferi spectacole, vineri, în municipiul Arad, a anunțat, marți, Primăria Municipiului Arad.

Este vorba despre Orchestra Școlii de Muzică Josif Marincović și Ansamblul folcloric KUD ”GIK Banat Pionir”.

Manifestarea are loc în cadrul programului de colaborare dintre orașele înfrățite Arad și Zrenjanin (Serbia), cu scopul consolidării dialogului intercultural. Evenimentul mult așteptat de comunitatea sârbă și nu numai se încadrează în șirul de schimburi de experiență între instituțiile de învățământ, cultură și administrație publică din cele două orașe.

Spectacolul cu artiștii din Zrenjanin are loc vineri, 26 octombrie, pe scena Colegiului de Arte Sabin Drăgoi din municipiul Arad, cu începere de la ora 19.00. Intrarea este liberă.

Delegația oficială a orașului Zrenjanin va fi condusă de viceprimarul Duško Radišić.

Nu mulți știu faptul că Acordul de colaborare între Arad și Zrenjanin datează încă din anul 1967. Acordul de înfrățire a fost semnat în luna mai, anul 2002, și aprobat prin HCLM nr.93/30.04.2002. Orașele semnatare au subliniat atunci faptul că o astfel de cooperare poate contribui la edificarea relațiilor armonioase pe plan internațional.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, în colaborare cu Primăria Orașului Zrenjanin și Uniunea Sârbilor din România – Filiala Arad.