Arad: Spectacole de culoare, nimfe și fluturi ca la Londra și Praga, flori și concerte, la prima ediție a manifestării Simfonia Florilor de Toamnă

Spectacole de culoare și lumină, nimfe și fluturi ca la Londra și Praga, flori, aranjamente florale și concerte sunt câteva dintre ingredientele primei ediții a manifestării Simfonia Florilor de Toamnă, care are loc în centrul municipiului Arad în perioada 5-7 octombrie, au anunțat, marți, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, care organizează manifestarea.

Simfonia Florilor de Toamnă va avea loc în Piața Avram Iancu și pe strada Mețianu, unde, timp de trei zile, vor putea fi văzute expoziții de aranjamente florale și decorațiuni specifice sezonului.

Spectacolele vor fi oferite, zilnic, de către două companii de spectacole stradale din Londra și Praga, care aduc la Arad personaje colorate ce vor reprezenta nimfe și fluturi. Acestea vor defila pe picioroange pe timpul zilei iar seara vor oferi spectacole de dans și lumină, după ce vor îmbrăca ținute speciale, luminate cu LED-uri în diverse culori.

Expozițiile vor putea fi vizitate vineri, 5 octombrie 2018, începând cu ora 14.00 sâmbătă, 6 octombrie și duminică, 7 octombrie, începând cu ora 10.00.

Pe strada Mețianu va fi amenajată o zonă unde vor avea loc, zilnic, între orele10.00 – 17.00, concerte în aer liber susținute de către elevii Colegiului Național de Arte „Sabin Drăgoi“ din Arad și elevii de la Școala Populară de Arte Arad.

De asemenea, în Piața Avram Iancu vor fi organizate, în fiecare seară, recitaluri cu artiști locali: Nova Band, Alexandra Roșca, Mario Band și Old Lady Band.

Organizatorii doresc ca evenimentul Simfonia Florilor de Toamnă să devină unul permanent și să fie organizat, în fiecare an, la începutul lunii octombrie.

Evenimentul, care este organizat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, continuă șirul manifestărilor cultural-artistice dedicate Centenarului Marii Uniri, care vor culmina în luna decembrie, de Ziua Națională a României, când vor fi organizate concerte extraordinare de muzică ușoară și populară, tot în centrul Aradului.

Sursa foto-video: Centrul Municipal de Cultură Arad și Primăria Municipiului Arad