Arad: Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad cumpără consumabile de 16,6 milioane lei, pentru viitorul compartiment de cadiologie intervențională

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad cumpără, prin licitaţie publică, materiale şi dispozitive medicale consumabile în valoare de peste 16,6 milioane de lei, pentru a dota un compartiment de cardiologie intervenţională care urmează să fie dat în folosinţă, după ce a fost preluat, la începutul anului, din sistemul privat.

Conform purtătorului de cuvânt al spitalului județean Arad, Simina Roz, „în acest moment se fac toate achiziţiile necesare funcţionării viitorului compartiment de cardiologie intervenţională, care va deveni funcţional peste câteva luni”.

Consumabile sunt destinate utilizării pentru următorii doi ani.

La începutul acestui an, conducerea SCJU Arad anunţa că Secţia Clinică Cardiologie urmează să fie extinsă cu un compartiment de cardiologie intervenţională. Acest compartiment funcţiona în regim privat la parterul spitalului, fiind preluat cu tot cu personalul medical, astfel încât intervenţiile chirurgicale pe cord să nu mai fie făcute doar în sistem privat în judeţ.

La finalul anului 2018, firma care a deţinut compartimentul respectiv a decis să renunţe anticipat la contractul de închiriere a spaţiului de 311 metri pătraţi, iar aparatura a fost donată spitalului.