Arad: Debut de sezon estival-record, la Arad. Ștrandul, considerat cel mai mare din țară, nu a vândut încă niciun bilet. Motivele

Niciun bilet nu a fost vândut, în acest sezon estival, la Ștrandul „Neptun” din Arad, care este considerat cel mai mare din ţară ca suprafaţă, iar de vină sunt condițiile meteo.

Conform directorului SC Recons Arad, societatea municipalităţii care administrează ștrandul, Nicolae Mehelean, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată, ceea ce face ca actualul debust de sezon să fie cel mai slab de până acum.

În această perioadă de trei săptămâni, administraţia ştrandului a reuşit să încaseze doar contravaloarea a 30 de abonamente cu reducere şi a două cu preţ întreg, iar unii dintre posesorii acestor abonamente au intrat pentru a face plajă, fiind închiriate doar zece şezlonguri.

În aceeași perioadă a anului trecut, până la această dată erau deja 5.000 de vizitatori, iar în alți ani au fost și mai mulți, însă nici atunci nu au fost doar zile calde, iar în alţi ani au fost şi mai mulţi.

Pentru că ştrandul nu are vizitatori, din cele opt bazine existente au fost umplute cu apă doar două, iar toboganele nu au fost puse în funcţiune pentru că ar fi nişte costuri nejustificate.

Ştrandul ‘Neptun’, situat în centrul Aradului, are o suprafaţă de 50 de hectare, din care aproape 40 sunt amenajate pentru agrement, fiind considerat cel mai mare din ţară. Baza integrează şi un camping cu 350 de căsuţe, restaurante, terenuri sportive şi jocuri specifice parcurilor de distracţii.

Situaţia este similară şi la plaja de nisip de la Lacul Ghioroc, aflat la 25 de kilometri de municipiul Arad, unde în sezonul estival trecut au fost peste 100.000 de vizitatori. Administraţia comunei Ghioroc a făcut investiţii majore în acest loc cu zeci de palmieri şi un camping nou construit, însă până acum nu au existat persoane interesate.