Arad: Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va avea cabinet de chirugie vasculară, la cererea pacienților

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va avea cabinet de chirugie vasculară în ambulator începând de anul viitor, a anunțat, vineri, directoul unității medicale, Carmen Lucuța.

Măsura vine dupăce o femeie care avea nevoie de un adeverință-dovadă de la un consult din ambulator pentru pensie a dezvăluit că spitalul nu oferă asemenea servicii și că trebuie să meargă la o unitate privată, unde lucrează același medic din spitalul de stat, însă unde taxa este de 4 ori cât pensia pe o lună întreagă. În cazul femeii, sunt însă și alte persoane.

În aceste condiții, directorul spitalului spune că din dorinţa de a răspunde solicitărilor primite din partea pacienţilor, conducerea unităţii medicale a purtat discuţii medicul specialist în chirurgie vasculară din spital, dr. Mircea Alexa, care s-a arătat dispus să lucreze în ambulatoriul unității medicale, condiţionând însă acest lucru de faptul ca toţi medicii de pe secţie să lucreze în acest cabinet.

Carmen Lucuța a declarat că având în vedere acest lucru, cât şi faptul că toţi medicii care au contract cu spital județean sunt obligaţi să ofere şi servicii în ambulator, la nivelul conducerii spitalului s-a luat decizia demarării demersurilor în vederea creării unui cabinet de chirurgie vasculară în ambulator.

Conform managerului Carmen Lucuța, cabinetul de chirurgie vasculară va avea un program de muncă redus, minimumul care poate fi negociat cu Casa de Asigurări, astfel încât medicul specialist să poată face faţă şi pe secţie, şi în blocul operator. Nu va fi un cabinet pentru urgenţe, iar pacienţii se vor adresa acestui cabinet exclusiv pe bază de programare.

Cabinetul ar putea deveni funcţional începând chiar de la 1 ianuarie 2019.