Arad: Supiciuni de poluare pe Crișul Alb și Valea Deznei, în județul Arad

Comisarii Gărzii de Mediu și polițiștii din Arad fac verificări dupăce există suspiciuni de poluare pe 2 cursuri de apă din județ.

Crișul Alb ar fi fost poluat de o firmă de tăbăcărie, care a deversat în râu apă colorată. Firma are propria stație de epurare, , avizată de Apele Române, pe care o folosește doar vara, iar acum când a pornit instalațiile, par să fi existat ceva probleme.

Valea Deznei ar fi fost poluată de stația de epurare de la Sebiș, care pare să fi deversat apele fără a le mai epura.

Pentru a stabili exact natura substanțelor deversate, comisarii Gărzii de Mediu au ridicat mai multe probe care vor fi trimise la analize de laborator.

Suspiciunile au fost sezizate de un localnic, care a filmat deversările și a postat imaginile pe internet, dar a sesizat și Garda Națională de Mediu.

Garda Națională de Mediu (GNM) a informat că „urmare a unei sesizări primite în data de 04.04.2019, de Comisariatul Județean Arad al Gărzii Naționale de Mediu, referitoare la existența unor evacuări neautorizate de ape uzate în Râul Crișul Alb, respectiv în Valea Dezna, comisarii GNM au demarat un control, împreună cu reprezentanți ai Apelor Române și ai Inspectoratului Județean de Poliție Arad. Au fost prelevate probe de apă pentru efectuarea de analize, urmând să facă cercetări pentru identificarea surselor de poluare. Întrucât controlul se află în desfășurare, vom reveni cu informații privind rezultatele verificărilor, după ce controlul se va încheia”.

Sursa foto: Garda Națională de Mediu Facebook

Sursa video: Adrian Tomuța Youtube