Arad: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, la un mare festival balcanic de teatru din Bursa, Turcia. Sâmbătă și duminică, prezintă „Disputa”, coproducția cu Teatrul „Nottara” București

Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad participă și la ediția din acest an la International Balkan Countries Theatre Festival, din Bursa, Turcia.

Arădenii vor juca pe scena Teatrului Regional Ahmet Vefik Pașa, sâmbătă și dumincă (23 si 24 martie), când vor prezenta spectacolul „Disputa”, de Pierre de Marivaux, o coproducție a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad și a Teatrului „Nottara ”din Bucureşti.

Festivalul de la Bursa, care reunește trupe de teatru din Albania, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia și Turcia, a ajuns la cea de 6a ediție, dintre care teatrul din Arad a participat la 5 ediții.

Prezența spectacolului „Disputa” pe scena „International Balkan Countries Theatre Festival” este susținută de Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul.

„International Balkan Countries Theatre Festival” din Bursa, la care participă importante teatre din regiunea Balcanilor, se desfășoară, anual, sub egida Ministerului Culturii și Turismului din Republica Turcia și a Direcției Teatrelor de Stat de la Ankara.

Sursa foto: Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad