Arad: Timpi de așteptare de circa 3 ore pentru camioane, la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad, după ce sistemele informatice din Ungaria s-au defectat

Camioanele aşteptau, marţi după-amiază, până la trei ore pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din România prin cel mai mare punct de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, din cauza unor defecţiuni la sistemele informatice ale poliţiştilor de frontieră din Ungaria. 

Conform purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, FilipIonuț Matei, „ca urmare a unor probleme tehnice apărute pe partea ungară a frontierei, care între timp a fost remediate, au crescut timpii de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară, situaţie care a fost înregistrată la mai multe puncte de la graniţa cu Ungaria. Recomandăm șoferilor să folosească toate punctele de trecere a frontierei de pe granița de vest. Circulația mașinilor mici și a autocarelor nu este afectată”.
La Nădlac, pe autostradă, s-a format o coloană de camioane pe autostradă, iar timpii de aşteptare pentru control au crescut semnificativ, la peste 150 de minute, însă șoferii se plâng că așteaptă chiar mai mult.
La Nădlac I şi Vărşand, timpul de aşteptare este de 30 de minute iar controlul se face pe câte o arteră.
În urma remedierii problemelor tehnice de către autorităţile ungare, poliţiştii de frontieră români estimează că traficul va reveni la valori normale marţi seară.