Arad: Toate activităţile sportive, de picnic, de recreere sau de altă natură, interzise în pădurile din municipiul Arad, din cauza pestei porcine africane 

Toate activităţile sportive, de picnic, de recreere sau de altă natură sunt interzise în pădurile din municipiul Arad din cauza pestei porcine africane, a anunțat, marți, Primăria Municipiului Arad.

Centrul Local de Combatere a Bolilor la Animale s-a întrunit pentru a analiza situaţia epidemiologică generată de prezenţa pestei porcine africane în judeţul Arad, iar la recomandarea medicilor veterinari s-a stabilit aplicarea mai multor restricţii pentru populaţie, pentru prevenirea introducerii virusului pe raza municipiului.

Vizată este în special Pădurea Ceala, aflată la marginea cartierului de blocuri Alfa, unde mii de persoane obişnuiesc să iasă la picnic în weekend. De asemenea, este vizată zona de agrement „Trei Insule”, din apropierea râului Mureş, dar şi alte zone verzi de la marginea oraşului.

Autorităţile municipale au luat şi celelalte măsuri obligatorii în astfel de cazuri, precum interzicerea comercializării porcilor fără certificat sanitar şi fără aviz sanitar-veterinar.

Printr-un ordin al prefectului Aradului, Florentina Horgea, activitățile în păduri sunt interzise în tot județul, la fel și culegerea ciupercilor sau fructelor de pădure sau comercializarea porcilor fără documente sanitare.

În ultimele zece zile, în județul Arad sunt confirmate şase focare de pestă porcină africană în judeţ, toate aflate în apropiere de municipiul Arad, respectiv în localităţile Sânpetru German, Zădăreni şi Felnac.