Arad: Trafic de circa 10 ori mai mare decât de obicei în cel mai mare punct de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad

Trafic decirca 10 ori mai mare decât de obicei în cel mai mare punct de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, în ultimele 24 de ore pe la Nădlac 2 au ieșit din țară peste 49.300 de persoane cu 15.300 de mașini, dupăce românii care și-au petrecut concendiile în țară se întorc la locurile de muncă din vestul Europei.

La Nădlac 2 sunt deschise 9 arterere de ieșire din țară, iar coada de mașini parcate chiar pe autostradă ajunge la cca 5 km.

Sâmbătă dimineață, la Nădlac 2 timpii de așteptare indicați decătre aplicația poliției de frontieră pe sensul de ieșire din țară erau de circa 3 ore.

Pe la Nădlac 1, peDN7, au ieșit din țară în ultimele 24 de ore peste 6.000 de persoane pe 3 benzi, iar timpii de așteptare sunt de o oră.

Recomandări

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate cele 11 puncte rutiere de trecere a graniţei din vestul țării. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.