Arad: Transport agabaritic prin vestul și sud-vestul României

Un transport agabarit pe care se află un tramvai are loc pe traseul care leagă punctele de trecere a frontierei Borș-Calafat și va trece prin vestul și sud-vestul țării, a anunțat, marți, DRDP TImișoara.

În perioada 25.02.2020 – 03.03.2020, transport cu depăşiri va urma traseul: Borş PTF – (DN1) – Centura Oradea – (DN79) – Arad – (DN7-A11-A1-A6) – Lugoj – (Varianta de ocolire Lugoj) – DN6 – Caransebeş – (Varianta de ocolire Caransebeş) – DN6 – Orşova – DN6 – Drobeta – Turnu Severin (Centura Drobeta – Turnu Severin) – DN6 – Simian -DN56A – Maglavit – DN56 – Calafat PTF

Vehiculul transportă un tramvai.

Lăţimea maximă a vehiculului este 3,00 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic, însă conform legii, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depăşiri este de 70 km/oră.

Etapele de desfăşurare ale transportului sunt stabilite de poliţia rutieră, care asigură însoţirea vehiculului cu depăşiri. Transportul nu se va desfăşura în perioadele şi pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roşu.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 şi pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de TWITTER, @CNADNR.