Arad: Transportatorii de persoane din Arad, obligați să vândă măști de protecție alături de biletele de călătorie. Prețul une măști anunțat de CTP

Transportatorii de persoane din Arad, publici sau privați, sunt obligați să asigure călătorilor, contra cost, măști de protecție medicinale simple. Măsura vizează atât Compania de Transport Public, cât și ceilalți operatori de transport care efectuează curse speciale în interiorul județului.

Decizia, care a fost luată de Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, cu avizul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad, se aplică pe toată durata stării de urgență.

Conform purtătorul decuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, „pe durata stării de alertă, în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației, S.C. Compania de Transport Public Arad S.A, precum și ceilalți operatori de transport au obligația de a asigura călătorilor, contra cost, măști medicinale simple pentru protecția nasului și a gurii, care urmează a fi comercializate la punctele de vânzare a biletelor de tramvai/autobuz sau, după caz, în mijloacele de transport în comun”.

„În cazul refuzului călătorilor de a purta masca de protecție sau a refuzului de a respecta măsurile de păstrare a distanței fizice sanitare, conducătorul autovehiculului poate să nu permită accesul acelui călător/acelor călători în mijlocul de transport în comun. În cazul în care este necesar, conducătorul de autovehicul sau tramvai poate solicita sprijinul instituțiilor abilitate, prin apelarea numărului unic de urgență 112”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma.

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Arad, Claudiu Godja, a declarat, marți, că în primă etapă au fost comandate 10.000 de măşti, dar cel mai devreme vor fi disponibile călătorilor de miercuri, la preţul de 1,5 lei bucata.

Vânzarea lor este condiţionată de prezentarea unui titlu de călătorie valabil, adică bilet, abonament sau legitimaţie de gratuitate. Se va vinde doar o mască unei persoane, iar comanda va fi reînnoită în următoarea perioadă.

CTP Arad, ai cărei acţionari sunt Consiliul Local Arad (70%) şi Consiliul Judeţean (30%), este cel mai mare transportator din judeţ, având aproape 600 de salariaţi şi un parc format din circa 130 de tramvaie şi 130 de autobuze.