Arad: Trupul alpinistului Torok Zsolt, care a decedat în Munții Făgăraș, a fost recuperat de către salvamontiști în cursul nopții de sâmbătă către duminică

Trupul alpinistului Torok Zsolt, care a decedat în Munții Făgăraș, a fost recuperat din zona Vârfului Negoiu, de către salvamontiștii din Sibiu, în cursul nopții de sâmbătă către duminică, a anunțat șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Conform lui Adrian David, „trupul a fost recuperat de la o altitudine mare, 2500 de metri, în zonă de abrupt şi folosirea unor tehnici specifice de salvare din perete, vizând /…/, manevre de /…/ şi echipament specific alpinismului. Evacuarea s-a făcut pe cale terestră, dat fiind faptul că elicopterul, trimis pentru a ne ajuta în această situaţie, nu a putut interveni datorită condiţiilor meteo. Trupul a fost coborât la Piscul Negru, pe Transfăgărăşan. De la Piscul Negru, trupul a fost preluat de o maşină a serviciului de medicină legală din Sibiu, după ce s-au efectuat procedurile legale specifice într-o astfel de situaţie”.

„Evacuarea turistului decedat în zona Vârfului Negoiu s-a finalizat în jurul orei 01.00, în noapte, şi s-a realizat pe cale terestră. Corpul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală de la Sibiu”, a mai declarat Adrian David.

Torok Zsolt a fost căutat sâmbătă de salvamontişti şi jandarmi din judeţele Sibiu şi Argeş şi un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne.

Zsolt Torok era unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti români, autor al mai multor premiere naționale și mondiale.

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a reacţionat pe pagina sa de socializare, în urma decesului alpinistului. „Rămas bun, prieten drag… Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris Fifor pe Facebook.

Arad: Cunoscutul alpinist român Torok Zsolt, din Arad, autor al mai multor premiere mondiale și naționale, a decedat în Munții Făgăraș. Vicepremierul Mihai Fifor: „Rămas bun, prieten drag… Dumnezeu să te odihnească în pace!”

Arad: AUDIO Vestea decesului unuia dintre cei mai cunoscuți alpiniști români, arădeanul Torok Zsolt, a șocat comunitatea din Arad. Primarul Aradului, Călin Bibarț: „comunitatea arădeană era reprezentantă la nivel de frunte prin Torok Zsolt în toată lumea”