Arad: AUDIO Vestea decesului unuia dintre cei mai cunoscuți alpiniști români, arădeanul Torok Zsolt, a șocat comunitatea din Arad. Primarul Aradului, Călin Bibarț: „comunitatea arădeană era reprezentantă la nivel de frunte prin Torok Zsolt în toată lumea”

Vestea decesului unuia dintre cei mai cunosculți alpiniști români, arădeanul Torok Zsolt, a șocat comunitatea din Arad.

Mesajul primarului municipiului Arad, Călin Bibarț:
„În primul rând, evident, din partea comuntității arădene și a Primăriei, un mesaj de condoleanțe familiei, pentru că momentul nu este deloc ușor, în primul rând pentru ei.

Apoi comunitatea arădeană era reprezentantă la nivel de frunte prin Torok Zsolt în toată lumea și, vă dați seama, că regretul nostru este maxim. Vedeți, ne găsim și cuvintele cu greutate. E un om care era încă în putere, era un om care își ducea pasiune munca lui de alpinist pe cele mai înalte culmi, fără a folosi cuvinte mari. A murit într-un tragic accident „în exercițiul funcțiunii”, să-i spunem așa, pe munte, acolo unde îi plăcea lui cel mai mult. Ne pare nespus de rău că a plecat mult, mult, mult, mult, mult prea repede și ar mai fi avut multe spus în acest domeniu.

Îmi pare rău că Aradul a pierdut unul dintre exponenții unei generații care transmite și transmitea semnale întregii comunității despre ce înseamnă pasiunea, despre ce înseamnă dăruirea, despre ce înseamnă voluntariatul. Cred ca va fi greu, greu de înlocuit un astfel de om, dar soarta, destinul, Divinatatea a hotărât altfel. Nu ne rămâne decât să ne plecăm frunțile, să spunem „Dumnezeu să-l odihnească”, să încercăm să-i păstrăm memoria cât mai vie și cât mai curată în orașul și în comunitatea noastră. Dumnezeu să-l ierte!”

Declarația audio a primarului municipiului Arad, Călin Bibarț.

Torok Zsolt a decedat în Munții Făgăraș, au confirmat, sâmbătă, vicepremierul Mihai Fifor, proaspăta sa soție Laura Nădăban și șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Zsolt se căsătorise cu Laura Nădăban, inspector școlar și purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Arad, pe data de 14 iulie 2019.

Torok Zsolt avea 45 de ani și deținea mai multe recorduri naționale și mondiale. Era foarte implicat și în viața civică a Aradului și avea un copil din prima căsătorie.

Arad: Cunoscutul alpinist român Torok Zsolt, din Arad, autor al mai multor premiere mondiale și naționale, a decedat în Munții Făgăraș. Vicepremierul Mihai Fifor: „Rămas bun, prieten drag… Dumnezeu să te odihnească în pace!”