Arad: Un bărbat de 33 de ani din Arad a murit ca urmare a complicațiilor multiple ale unei gripe

Un bărbatde 33 de ani din Arad a decedatca urmare a complicațiilor multiple ale unei gripe. Bărbatul a murit secția de la Terapie Intensivă dincadrul Spitalului Judeţean din Timişoara, dupăce, pe data de 29 decembrie 2018, a fost transferat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, unde medicii nu i-au mai putut asigura ventilaţia artificială corespunzătoare.

Conform medicilor, tânărul nu avea probleme anterioare de sănătate. În colectivitatea în care lucra au fost mai multe cazuri de probleme respiratorii, dar el a avut cele mai grave simptome.

Potrivit medicilor, pe 1 ianuarie bărbatului i-a fost montat un plămân artificial şi a fost hemodializat continuu pentru susţinerea funcţiei renale. Cu toate eforturile depuse timp de 7 zile de către medicii timişoreni, acesta a decedat.

Medicii mai spun că bărbatul fusese diagnosticat cu gripă, plămân de şoc și insuficienţe multiple de organe.

În sezonul 2017-2018, au fost 76 de cazuri de gripă cu 7 decese

În județul Arad, in sezonul de iarnă 2017-2018, au existat 76 cazuri de gripă, cu 7 decese. Direcția de Sănătate Publice Arad recomandă populației să nu apeleze la tratamente improvizate, ci la cel mai mic semn de boală se să adreseze medicilor.