Un bărbat și o femeie care au aruncat în aer un bancomat pentru a fura banii din aparat au fost prinși decătre polițiștii din Arad, ancheta arătând că cei 2 au mai încercat să creeze o explozie și la un bancomat din Timișoara.

 

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 12 martie 2019

Supranumiți „Bonnie și Clyde de România”, bărbatul reținut este Ioan Flavius Ritan, de 32 de ani, din Semlac, județul Arad, iar femeia se numește Claudia Ritan, de 28 de ani, din Dumbrăvița, județul Timiș. De altfel, 2 percheziții au fost efectuate în municipiul Arad și 1 în comuna Semlac.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Arad au efectuat 3 percheziții în județul Arad, unde au descoperit și ridicate mai multe instrumente de spargere, 2 butelii de oxigen și acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, și un cablu electric cu electroșoc, confecționat artizanal”.

„Ca urmare a investigațiilor a reieșit că, în perioada 6 – 14 ianuarie, persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timișoara, iar la data de 14 ianuarie, ar fi sustras 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul. De asemenea, după ce un bărbat a fost depistat în municipiul Arad, a fost indisponibilizată mașina folosită la săvârșirea faptelor”, a mai decalarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Bărbatul și femeia au fost reținuți, pe baza de ordonanță de reținere, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.

În investigațiile desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale au fost angrenați și polițiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române, precum și polițiștii din Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad și de la inspectoratele de poliție din județele Timiș, Bihor, Maramureș, Cluj, Brașov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Sursa foto-video: Inspectoratul de Poliție Județean Arad