Arad: Un cetățean român de origine albaneză, arestat preventiv, pentru provocarea exploziei de la un bancomat din Arad, din care s-au furat peste 400.000 lei. Cum a fost prins

Un cetățean român de origine albaneză, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, marți, în cazul exploziei provocate la un bancomat din Arad. Este a treia persoane suspectată pentru furtul a peste 400.000 lei.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „ca urmare a investigaţiilor efectuate, a fost identificat şi depistat un bărbat de 31 de ani, care în noaptea de 13 spre14 ianuarie, împreună cu alţi doi complici, ar fi provocat exploziaunui bancomat”.

Conform unor surse judiciare, suspectul este de origine albaneză, fiind născut în Albania, însă are şi cetăţenie română şi figurează cu domiciliul în Maramureş.

Bărbatul este cercetat pentru furt calificat.

Cum a fost prins

Conform unor informații, bărbatul a fost prins la punctul de trecere a frontierei Nădlac, din județul Arad, în timp ce se întorcea în țară. Fiind dat în cosemn, a fost reținut pe loc.

Ce a făcut

Primii doi suspecţi în cazul furtului de la bancomat au fost prinşi în urmă cu două săptămâni, fiind vorba de un bărbat de 32 de ani din localitatea arădeană Semlac şi, soția sa, o femeie de 28 de ani din localitatea timişană Dumbrăviţa. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru distrugere în formă continuată prin incendiere şi furt calificat în formă continuată, iar partnerera sa este cercetată în stare de libertate.

Poliția Arad a anunțat pe data de 12 martie că în urma a trei percheziţii efectuate pe raza judeţului Arad, la locuinţele celor doi suspecţi, au fost descoperite şi ridicate mai multe instrumente de spargere, două butelii de oxigen şi acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, şi un cablu electric cu electroşoc, confecţionat artizanal.
Cei vizați ar fi încercat, în perioada 6 – 14 ianuarie, să fure bani dintr-un bancomat din Timișoara, iar pe data data de 14 ianuarie ar fi sustras 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul.