Arad: Un incendiu puternic a cuprins acoperișul unei case. Viteza de reacție și profesionalismul pompierilor au făcut diferența

Un puternic incendiu a cuprins, sâmbătă, acoperișul unei case din localitatea Mândruloc, din județul Arad. La fața locului au ajuns imediat mai multe echipahe formate din 8 pompieri militari.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa, „Detașamentul de Pompieri Arad din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD a intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 8 subofițeri în localitatea Mândruloc pentru stingerea unui incendiu la un acoperiș”.

„Incendiul violent, favorizat de materialul de construcție a casei, risca să se propage la întreaga construcție și la cele învecinate. Doar datorită vitezei de reacție și profesionalismului pompierilor, după o intervenție de aproximativ 1 oră incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars aproximativ 80 mp de acoperiș și a fost salvată toată casa și cele învecinate. Cauza probabila a incendiului „coș, canal sau burlan de evacuare a fumului defect, neizolat sau amplasat necorespunzător față de materialul comoustibil”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad