Arad: Un nou front de lucru pe bulevardul central din municipiul Arad. Circulația este afectată. În total, sunt 4 șantiere doar în centru

De miercuri, 03 iulie, pe Bulevardul Revoluției din centrul municipiului Arad se deschide un nou front de lucru, în cadrul unui proiect mai amplu de reabilitare și modernizare a rețelei de canalizare, a anunțat, marți, Compania de Apă Arad.

Lucrarea, care constă în excavaţii pentru introducerea colectorului format din tuburi ceramice, menit să înlocuiască vechea conductă de canalizare, are caracter continuu şi avansează spre Podgoria.

Noul tronson vizează secţiunea de drum de pe Bulevardul Revoluţiei, cuprinsă între străzile Nicolae Grigorescu şi Romul Veliciu, iar pentru această lucrare, care se va desfăşura pe banda de parcare, este necesară închiderea benzii întâi de circulaţie. Accesul pe Bulevardul Revoluţiei de pe strada Nicolae Grigorescu va fi temporar obstrucţionat în vederea executării legăturii la căminul existent, aflat în intersecţie. Dată fiind restricţia de circulaţie din zonă, şoferii sunt sfătuiţi să evite strada Nicolae Grigorescu.

În această perioadă, în Municipiu mai există deschise 6 fronturi de lucru, desfăşurate astfel:
ü 4 pe Bulevardul. Revoluţiei – tronson cuprins între străzile Unirii şi 1 Decembrie 1918, tronson cuprins între străzile A.D. Xenopol şi 1 Decembrie, tronson cuprins între străzile N. Grigorescu şi I.C. Brătianu, tronson cuprins între străzile I.C. Brătianu şi Alecu Russo, şi
ü 2 pe Calea Aurel Vlaicu – în zona Făt Frumos spre Calea Ferată şi în zona Lebăda – tronson cuprins între străzile Obedenaru şi Şcoalei.

Lucrările, care sunt autorizate decătre municipalitate, sunt executate simultan, urmează un program de lucru de luni până sâmbătă, între orele 08:00-18:00. Şantierele sunt delimitate cu plasă de protecţie şi semnalizate cu indicatoare rutiere însoţite de panouri de avertizare.

Contractul de lucrări CL3 Reabilitare reţea canalizare în Arad şi facilitate de tratare nămol cu var la staţia de Epurare Arad face parte din Proiectului Fazarea Proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad” cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.