Arad: Un nou front de lucru pe șantierul din centrul Aradului. Unde sunt noile restricții de circulație și ce recomandă autoritățile

Un nou front de lucru al șantierului pentru modernizarea rețelei de canalizare s-a deschis începând de luni pe bulevardul Revoluției dincentrul municipiului Arad.

Lucrarea, care constă în excavaţii pentru introducerea colectorului format din tuburi ceramice, menit să înlocuiască vechea conductă de canalizare, are caracter continuu şi avansează spre Podgoria.

Noul tronson vizează secţiunea de drum cuprinsă între străzile I.C. Brătianu şi Alecu Russo, iar pentru această lucrare, care se va desfăşura pe banda de parcare, este necesară şi închiderea benzii întâi de circulaţie.

Şantierul va fi delimitat cu plasă de protecţie, urmând să fie montate indicatoare rutiere însoţite de panouri de avertizare.

Dată fiind restricţia parţială de circulaţie de pe acest sector de drum, şoferii care intenţionează să tranziteze zona, sunt sfătuiţi să opteze pentru rute alternative.

Contractul de lucrări face parte dintr-un proiect mai amplu la de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad, care este cofinanţat cu fonduri europene.

Contractul de lucrări CL3 Reabilitare reţea canalizare în Arad şi facilitate de tratare nămol cu var la staţia de Epurare Arad face parte din Proiectului Fazarea Proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad” cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Lucrarea se desfăşoară în conformitate cu Autorizaţia de Construire Nr. 1226/13.11.2017 emisă de Primăria Municipiului Arad şi beneficiază de acord privind restricţionarea circulaţiei rutiere pe tronsonul mai sus menţionat, solicitarea în acest sens fiind avizată favorabil în cadrul şedinţei Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei.

Compania de Apă Arad mulţumește pentru înţelegere şi își cere cerem scuze pentru disconfortul creat.