Arad: Unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști români, Torok Zsolt, din Arad, primit la Palatul Victoria de către prim-ministrul Viorica Dăncilă

Cunoscutul alpinist român, arădeanul Torok Zsolt, a fost primit, miercuri, la Palatul Victoria, decătre prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Informația a apărut, miercuri, pe contul de Facebook al fostului ministru al Apărării Naționale, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor, care a scris că a fost onorat să poată fi alături de alpinistul arădean Zsolt Torok la întâlmnire cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

„Am fost onorat să pot fi alături de alpinistul arădean Zsolt Torok, românul care, în Anul Centenar, a dus drapelul tricolor pe Vârful Pumori, în Himalaia, la întâlnirea cu doamna prim-ministru Viorica Dancilă”, a scris senarorul Mihai Fifor.

Torok Zsolt este autorul mai multor premiere naționale și mondiale, cea mai recentă datând din cursul lunii octombrie 2018, când împreună cu Romeo Popa și Teofil Vlad, a realizat o premieră mondială, o linie nouă în Peretele Sudic al Muntelui Pumori, înalt de 7.165 m, aflat la circa opt km de Everest, fiind considerată cea mai mare reușită a alpinismului românesc.

În Anul Centanar, Torok Zsolt a dus în Himalaya un steag al României cu însemnele centenar pe care îl primise de la mininistrul Apărării din acea vreme, Mihai Fifor.
Apoi, la începutul lunii noiembrie, Mihai Fifor i-a acordat lui Torok Zsolt i-distincția „Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa I”, în cadrul unei ceremonii militare care a avut loc în prezența militarilor din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Colonel RADU GOLESCU” din Cetatea Aradului și a fanfarei militare de la Timișoara.

Sursa foto: Mihai Fifor Facebook