Arad: Vești bune pentru transportatorii români. Ce face Parlamentul European cu modificările pe mobilitate, care au generat proteste mari la Strasbourg și Bruxelles

Vești bune pentru transporatorii români, care au organizat, până acum mai multe proteste, inclusiv la sediile Parlamentului European de la Bruxelles și Strasbourg față de propunrile de modificare a legilației europene în pachetul mobilitate, care cuprinde și domeniul transporturilor de marfă.

Europarlamentar USR Arad, Vlad Botoș, a declarat, joi, că în acest moment europarlamentarii din comisia de specialitate anlizează două variante: fie rediscutarea punctelor problematice, fie anularea întregului pachet și reluarea procesului de la zero. Suntem aici pentru a reprezenta interesele României și vom face tot ce ne stă în putință pentru a realiza aceasta, a mai spus Vlad Botoș.

Transporatorii români susțin că propunerile formulate în mandatul anterior al Parlamentului European îi discriminau pe transportatorii est europeni față de cei din centrul și vestul Europei, cu toate că ar trebui ca toți să aibă acces în condiții similare pe piața concurențială.

Declarația completă a europarlamentarului USR Vlad Botoș

Situația economică a României este departe de a fi una strălucită, după cum știm și simțim toți. Există însă sectoare care funcționează foarte bine, există sectoare care au pus România pe harta economică a Uniunii Europene. Un astfel de sector, în care România performează este al serviciilor de transport de mărfuri.

Acest domeniu a fost discutat în Parlamentul European în cadrul Pachetului de mobilitate chiar înaintea finalizării mandatului anterior. Din păcate, lucrurile au fost făcute extrem de repede, fără perioadele necesare pentru studii ample și fără discuții consistente cu factorii interesați. Transportatorii români, dar și cei din alte țări ale estului Europei, cei mai interesați în realizarea unei legislații corecte nu au avut suficient de mare reprezentativitate pentru a-și putea face auzite opiniile.

Vlad Botoș, europarlamentar USR Arad: „Această sesiune euro-parlamentară a început într-o notă de rezonabilitate. După toate eforturile depuse de asociațiile transportatorilor din România suntem tot mai mulți europarlamentari români informați asupra punctelor nefavorabile și am generat discuții ample cu ceilalți colegi din alte țări asupra acestui Pachet de mobilitate O veste bună pe care putem să o dăm transportatorilor români este că în acest moment colegii din comisia de specialitate discută despre două variante: fie rediscutarea punctelor problematice, fie anularea întregului pachet și reluarea procesului de la zero. Suntem aici pentru a reprezenta interesele României și vom face tot ce ne stă în putință pentru a realiza aceasta.”

Sursa foto: arhivă, realitateadearad.net