Arad: Vicepremierul Daniel Suciu, despre buget și președintele Klaus Iohannis:”I-l vom trimite înapoi aşa cum l-am primit, să nu-şi facă alte iluzii”

Vicepremierul Daniel Suciu a declarat, joi, într-o conferință de presă la sediul PSD Arad că este convins că preşedintele Klaus Iohannis va promulga bugetul „în ultima zi” în care va putea face acest lucru, subliniind că legea va fi trimisă de la Parlament spre promulgare în forma în care a ajuns iniţial la şeful statului.

„Nu ştiu dacă au fost doi sau trei ani după 1989 în care vom ajunge, mai mult ca sigur, în luna aprilie cu bugetul aprobat. Vă reamintesc că preşedintele a trimis bugetul înapoi în Parlament. I-l vom trimite înapoi aşa cum l-am primit, să nu-şi facă alte iluzii. Domnia sa a uzat de toate armele pe care le are la dispoziţie, este singurul preşedinte care blochează bugetul propriei ţări prin atacarea la Curtea Constituţională”, a declarat vicepremierul Daniel Suciu.

Vicepremierul Daniel Suciu a mai declarat că ‘bugetul este aşteptat de beneficiarii tuturor proiectelor din ţară’, inclusiv de primarii PNL.

„Aş vrea să faceţi un exerciţiu jurnalistic, să întrebaţi şi nişte primari ai PNL, să vedeţi ce încântaţi sunt de aceste şicane şi întârzieri, pentru că şi ei au de primit decontări, inclusiv prin PNDL (…) Cred că orice politician, primar al PNL, al trebui să-l sfătuiască pe fostul primar Klaus Iohannis, actual preşedinte, ar trebui să-i spună ce înseamnă acest joc de-a preşedintele şi acest ping-pong cu bugetul, în condiţiile în care toate autorităţile locale, indiferent de culoarea lor politică, aşteaptă bugetul şi aşteaptă să-şi deruleze investiţiile. N-ar trebui să stăm după un preşedinte care este într-o campanie electorală din care se pare că nici nu mai vrea să iasă şi a început oricum mult prea devreme”, a mai declarat a declarat vicepremierul Daniel Suciu.

Daniel Suciu a mai spus că, în intervenţia sa publică, preşedintele nu a oferit motive concrete pentru care a refuzat promulgarea.

Vicepremierul Daniel Suciu, care și Ministrul Dezvoltării și Administrației Publice Locale, este, joi, la Arad. Vicepremierul a predat complexul polo din municipiu către primărie, s-a întâlnit cu primarii din județ, a mers la Lipova, la unele investiții realizate cu bani de la Guvern, iar după masă participă la un eveniment dedicat femeii, în preambulul zilei de 8 martie.