Arad: Vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Năstase, a primit Titlul Special „Credință și Unire” din partea Primăriei Municipiului Arad. Motivele

Vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Năstase, care deține și funcția de ministru al Afacerilor Externe de la Chișinău a primit, marți, Titlul Special „Credință și Unire” din partea Primăriei Municipiului Arad.

Demnitarul nu a fost prezent la şedinţa Consiliului Local Municipal Arad în care a fost omagiat.

Conform municipalității, „titlul a fost acordat pentru eforturile depuse de demnitar în vederea intensificării relaţiilor de parteneriat dintre Arad şi spaţiul geo-cultural basarabean”.
„Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Andrei Năstase, s-a evidenţiat ca un promotor neobosit al valorilor europene, un susţinător activ al ideii de unitate naţională, fiind în egală măsură şi o personalitate ataşată promovării patrimoniului tangibil şi intangibil românesc. Domnia sa a determinat o intensificare a relaţiilor de parteneriat dintre municipiul şi judeţul Arad şi spaţiul geo-cultural basarabean, a susţinut o dezvoltare a relaţiilor cu raioane din Republica Moldova şi generarea unor proiecte de colaborare instituţională şi la nivel personal, în care oraşul joacă un rol semnificativ. Decernarea acestui Titlu Special este ocazionată de aniversarea Centenarului Marii Uniri şi de instituirea a 100 ani de administraţie românească la Arad”, se arată în proiectul de hotărâre care a fost adoptat de consilierii municipali cu unanimitate de voturi.
Administraţia judeţeană a încheiat înţelegeri de cooperare cu raioanele Ungheni şi Ialoveni din Republica Moldova, iar municipiul Arad a încheiat un acord de înfrăţire cu sectorul Râşcani al Capitalei Chişinău. Conform oficialilor arădeni, acestea „au pus bazele unei relaţii trainice şi consistente între oraşul şi judeţul nostru şi Republica Moldova”.