Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, fostul deputat și ministru al muncii, Claudia Boghicevici, în vârstă de 43 de ani, va renunța la funcție, dupăce a câștigat un concurs organizat pentru Curtea de Conturi, structura centrală de la București.

În aceste condiții, vor avea loc noi alegeri pentru funcția de vicepreședinte.
Boghicevici este de profesie economist.

Potrivit anunţului postat pe pagina Curţii de Conturi a României,
Claudia Boghicevici a câștigat un post de auditor public extern, a fost admisă, clasându-se pe locul al 9-lea, cu media finală de 9,16. Concurența a fost foarte mare, fiind 6 candidați pe un loc, adică 187 de concurenți pe 31 de locuri. Claudia Boghicevici a declarat că în momentul va semna contractul pentru noul loc de muncă, va lăsa la o parte politica.

Deputat între 2008 şi 2016, fost ministru în 2012, în Cabinetul Mihai-Răzvan Ungureanu, Claudia Boghicevici a candidat la alegerile locale din 2016 pe listele PNL pentru Consiliul Judeţean Arad, fiind aleasă ulterior vicepreşedinte al CJ Arad. În același an candidat pentru un nou mandat de deputat, locul 3 de pe listă nu i-a adus funcția dorită. Din acel moment, s-a restras temporar din prim planul vieții politice.

Concursuri și la Curtea de Conturi Arad

Au fost scoase la concurs și posturi pentru Camera de Conturi Arad.

9 candidați s-au bătut pentru 2 posturi pe care au fost declarați admiși Diana Sabina Ulici, din cadrul Consiliului Județean Arad și fost subprefect al Aradului, actualul director adjunct al AJOFM Arad, Horvath Levente. Managerul Spitalului Clinic Județean pentru Situații de Urgență Arad, ec. Carmen Lucuța a fost declarată respinsă de la concurs.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad Facebook