Arad: VIDEO Bărbat din Arad, cercetat și judecat pentru că ar fi infectat intenționat fete cu virusul HIV. Ce spune avocatul uneia dintre victime

Un tânăr din Arad este cercetat penal dupăce ca ar fi infectat, intenționat,cu virusul HIV, mai multe minore. Și chiar dacă este în vizorul anchetatorilor, bărbatul nu se sfiește să se laude pe rețele de socializare cu relațiile pe care le are, inclusiv cu fete de 16 ani.

ARADCU 00 INFECTARE HIV SIDA JOI26SEPT_Trim EDIT COMPLET

Un tânăr din Arad este cercetat penal dupăce ca ar fi infectat, intenționat, cu virusul HIV, mai multe minore. Și chiar dacă este în vizorul anchetatorilor, bărbatul este judecat în stare de libertate și nu se sfiește să se laude pe rețele de socializare cu relațiile pe care le are, inclusiv cu fete de 16 ani.

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 26 septembrie 2019

 

Bărbatul de 30 de ani a contactat virusul HIV, in spital, la naștere, în 1989. Atunci zeci de nou născuți au fost infectați, in maternități, din cauza unor ace nesterilizate. Acesta a crescut, a devenit adult, s-a căsătorii si are copii. Sotia sa este si ea seropozitivă pentru că bărbatul nu i-a spus că este bolnav. În timp ce era căsători cu această femeie, arădeanul a început o relație cu o minoră, pe care a îmbolnăvit-o. La 20 de ani, fata a descoperit că este seropozitivă. La început nici măcar nu a înțeles diagnosticul

În 2018, infectia arădeanului s-a agravat și a trecut de la infecție la boala SIDA. Asta nu îl opreste însă se se afișeze cu tinere și să caute noi relații.

Oana Lăzărescu, avocatul victimei, care confirmă existența pe rolul Tribunalului Arad a acestui dosar, spune că, potrivit unor informații, individul mai este vizat de un alt dosar de acelasi fel, aflat în acest moment în cercetări.

Deși bărbatul susține în instanță că victima ar fi știut despre existența bolii, avocatul spune însă că din cercetările de la Parhet și Poliție reiese că victima nu a știut clar de boala bărbatului. Avocatul mai susține că din punctul său de vedere, individul îmbolnăvește intenționat tinerele cu care are relații.
Un alt dosar este în numele fostei soții, iar un al lea caz este în cerceatare dupăce o altă femeie a depus plângere la adresa sa.

Codul penal califică aceste fapte drept infracțiuni contra sănătății publice si stabilește pedepse cu închisoarea între 3 și 10 ani. Deocamdată, arădeanul este cercetat în libertate.

În Arad, sunt 212 persoane înregistrate cu infecția imuno deficienției, din care 86 au dezvoltat boala SIDA. La nivel național, statisticile sunt mai îngrijorătoare.

Medicii cred că o educație sexuală în scoli ar fi mai mult decât necesară, în condițiile în care boala face ravagii mai ales în rândul tinerilor.