Arad: VIDEO Deputatul Dorel Căprar: „viața merge înainte, nu m-am născut președinte al organizației. În viitor o să mă gândesc ce o să fac”.

Deputatul Dorel Căprar a declarat, la aflarea rezultatelor Conferinței extraordinare de alegeri pentru funcția de președinte al PSD Arad, că „viața merge înainte, nu m-am născut președinte al organizației. În viitor o să mă gândesc ce o să fac”.

ARADCU 00 ALEGERI PSD CAPRAR FIFOR SA22FEB

Arad: Primele reacții ale deputatului Dorel Căprar și senatorului Mihai Fifor, după schimbarea completă a conducerii PSD Arad#psd #psdarad #dorelcăprar #mihaififor #arad

Publicată de Realitatea De Arad pe Duminică, 23 februarie 2020

Declarația deputatului Dorel Căprar începe la minutul 07:01

„În primul rând vreau să le mulțumesc tuturor celor care au participat, vreau ca să îmi cer scuze celor care din cauza mea au fost foarte, foarte supărați pentru că s-a făcut presiuni asupra lor. Îl felicit pe Mihai Fifor, pentru că a câștigat aceste alegeri. Viața merge înainte, nu m-am născut președinte al organizației. În viitor o să mă gândesc ce o să fac. Deocamdată suntem după acest vot, după două luni de campanie internă și nu cred că este momentul să vă spun că am luat o decizie sau alta”, a declarat deputatul Dorel Căprar, după ce a aflat că nu mai este președintele PSD Arad.

Dorel Căprar a plecat din sala în care au avut loc alegerile înaintea conferinței de presă.

Senatorul Mihai Fifor a câștigat cu 64 de voturi, în vreme ce contrandidatul său, deputatul Dorel Căprar, care conducea organizația de 10 ani, a obținut 59 de voturi. Un buletin de vot a fost anulat. Președinte executiv a fost ales deputatul Florin Tripa.

Campania pentru funcția de președinte a fost una dură, cele 2 tabere aruncându-și în spațiul public acuze grave.

Aflat în război cu conducerea centrală a partidului, deputatul Dorel Căprar, susține că asupra membrilor de partid s-ar fi făcut presiuni pentru ca el să nu fie ales.

Cea de-a 3a candidatură, a lui Ioan Flonta, nu a mai fost validată în cadrul conferinței extraordinare de alegeri pe motiv că ar fi apărut o adeziune a acestuia la UNPR.

În PSD Arad s-au organizat 2 alegeri pentru conducerea organizației județe în decurs de 2 săptămâni. Pe 7 februarie, președintele de atunci a organizației, Dorel Căprar organiza alegerile în pofida faptul că președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut ca acestea să fie organizate la o altă dată. Dorel Căprar, care a candidat atunci singur, a susținut că alegerile au fost statutare, în vreme ce conducerea centrală a susțin că acestea nu ar fi fost stature, motiv pentru care le-a anulat.

Lupta continuă în justiție, pentru că Dorel Căprar a contestat în instanță decizia conducerii centrale.

Alegerile au fost supervizate decătre secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu.