Arad: VIDEO Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă: „Cioloș, la fel ca PSD (…)”

Atac dincadrul PNL la adresa lui Dacian Cioloș. Europarlamentarul liberal Gheorghe Falcă, fostul primar al Aradului, îi acuză pe Dacian Cioloș că, cităm, „la fel ca PSD , susține un candidat incompatibil cu cerințele Comisiei Europene”.

Conferință de presă cu europarlamentarul Gheorghe Falca

Publicată de PNL Arad pe Vineri, 4 octombrie 2019

 

Gheorghe Falcă susține că a ajuns la concluzia că „nu doar PSD susține un candidat dubios care accede pentru funcția de comisar european, ci chiar și USR-PLUS prin domnul Cioloș și domnul Botoș care sunt susținători al doamnei Sylvie Goulard, fost ministrul al Apărării în Franța și o apropiată a președintelui Macron”.

Ce probleme are candidatul susținut de către Dacian Cioloș

„Doamna Goulard este suspectată de o colaborare dubioasă cu think tank-ul Berggruen Institute, de la care a primit câte 10.000 de euro lunar în doi ani consecutivi. Candidatura sa este privită cu scepticism de către grupul PPE, care crede că aceasta va afecta proiectele importante ale UE prin prisma scandalurilor în care este implicată. De asemenea protejata lui Macron și a lui Cioloș a fost anchetată într-un dosar privind angajările fictive pe care le-a făcut în cadrul cabinetului său de eurodeputat, poziție pe care a ocupat-o în mandatul european trecut. Această suspiciune privind lipsa de integrtate a candidatului Franței împreună cu respingerile candidaților României și Ungariei, poate redeschide alocarea portofoliilor în Comisia Ursulei von der Leyen. Există și posibilitatea ca respingerea doamnei Goulard să însemne o înfrângere pentru președintele Franței, care până acum a fost cel care a dictat modul cum s-au distribuit funcțiile la nivelul de top al instituțiilor UE”, a mai declarat europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă.