Arad: VIDEO Noi imagini inedite cu salvarea bărbatului de sub pământ și numele eroilor-salvatori. Povestea completă a misiunii

Noi imagini spectaculoase cu intervenția eroilor pompieri din Arad, care au salvat un bărbat de la 4 metri sub pământ, după 8 ore de misiune, au fost prezentate, marți, decătre Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad. Cu această ocazie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, a prezentat și povestea misiunii, dar și numele salvatorilor-eroi.

ARADCU 00 ISU ARAD MA06AUG 01 33

Noi imagini spectaculoase și inedite cu intervenția eroilor pompieri din Arad, care au salvat un bărbat de la 4 metri sub pământ, după 8 ore de misiune, au fost prezentate, marți, decătre Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad. Cu această ocazie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, a prezentat și povestea misiunii, dar și numele salvatorilor-eroi.

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 6 august 2019

Bărbatul lucra la extinderea rețelei de canalizare din comuna Gurahonț, la cca 111 km de municipiul Arad, când un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Misiunea a fost cu atât mai complicată cu cât bărbatul este tatăl unui pompier, care era prezent la locul misiunii.

„Apelul la 112 a fost primit la ora 15.25 minute, în prima fază a intervenției s-au deplasat forțe ale Gărzii 2 Gurahonț din cadrul Detașamentului de Pompieri Sebiș, 2 autospeciale de stingere și 8 subofițeri cu unelte genistice. Distanța față de subunitate fiind foarte mică, echipajele au ajuns un aproximativ 4 minute. La sosirea la locul intervenției, peste victimă era un strat de pământ de 50 cm, dar se putea comunica cu victima. După aprox 10 minute s-a reușit eliberarea capului victimei, i s-a administrat oxigen de la un aparat de respirat și i s-a aplicat casca de protecție de la un subofițer. Datorită instabilității solului, săpăturile au fost făcute manual de către 3 subofiteri, alternativ.

Malul s-a prăbușit din nou

Pentru ca echipajul SMURD al subunități era la altă intervenție, asigurarea medicala în prima fază a fost făcută de către Stația de Ambulanță Județeană Sebiș. Din ordinul inspectorului șef, s-a deplasat în sprijin de la Detașamentul Arad, containerul mulți risc și SMURD TIM. La ora 15.45 comandantul Detașamentului de Pompieri Sebiș, lt.col Ionel Borteș, ajunge la fața locului și preia comanda. După aproximativ 2 ore de săpat manual, timp în care au fost executate și consolidări de mal cu panouri metalice și din lemn, s-a reușit dezgropata victimei până la mijlocul membrelor superioare, moment în care datorită instabilității și componenței solului, malul s-a prăbușit din nou. La ora 17.00 la locul intervenției a ajuns containerul mulți risc și Tim SMURD de la Detașamentul Arad. Au fost angrenate în intervenție utilajele de pe container.

După mai multe încercări în jurul orei 23.10 victima a fost deblocată în totalitate și predată către SMURD.

Salvatorii-eroi

lt.col Bortes Ionel, plt.adj Cornea Florin, plt.adj Lulușa Vasile, plt.adj Kozak Robert, plt.maj Popa Raul, plt.adj Stanilă Adrian, plt.adj Tentea Ionuț, plt.adj.șef Popa Ioan, plt.adj șef Sulincean Florin, plt.maj Stoian Vlad, sg.maj Lupan Marcel,plt.maj Bacoș Ioan, plt.maj Indreica Marin, plt.maj Pop Iovuța, sg.maj Eremie Lucian, plt.maj Florea Radian, plt.maj Fiț Alin, plt.maj Ander Ciprian, plt.adj Cârstocea Dragoș, plt.maj Cristescu Samuel, plt.maj Turcuș Iulian, plt.maj Matei Petru, plt.maj Herte Stelian, plt.maj Oană Raul, plt.adj,sef Milin Drăgan, lt.col Gârbău Cristian”.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

Arad: AUDIO FOTO VIDEO Eroi. Pompierii din Arad au scos un bărbat, în viață, de la cca 4 metri sub pământ, după o misiune de 8 ore, perioadă în care malul s-a mai prăbușit. Victima, tatăl unuia dintre pompierii din Arad. „Misiunea, incredibil de dificilă”