Arad: AUDIO FOTO VIDEO Eroi. Pompierii din Arad au scos un bărbat, în viață, de la cca 4 metri sub pământ, după o misiune de 8 ore, perioadă în care malul s-a mai prăbușit. Victima, tatăl unuia dintre pompierii din Arad. „Misiunea, incredibil de dificilă”

Pompierii din Arad au încheiat, în cursul nopții de luni către marți, cu bine misiunea de scoatere de sub pământ, în viață, a unui bărbat de 57 de ani, peste care căzuse un mal de pământ, după 8 ore de intervenție, perioadă în care malul s-a mai prăbușit și în perioada intervenției. Misiunea a fost cu atât mai grea cu cât muncitorul prins sub pământ este tatăl unuia dintre pompieri.

ARADCU 00 ISU ARAD LU05AUGMA06AUG COMPLET 01 36

Pompierii din Arad au încheiat, în cursul nopții de luni către marți, cu bine misiunea de scoatere de sub pământ, în viață, a unui bărbat peste care căzuse un mal de pământ, după 8 ore de intervenție, perioadă în care malul s-a mai prăbușit de 2 ori. Misiunea a fost cu atât mai grea cu cât muncitorul prins sub pământ este tatăl unuia dintre pompieri.Ascultați în curând declarația purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 5 august 2019

În timpul misiunii, malul s-a prăbușit din nou, iar bărbatul bărbatul, care fusese dezgropat până la genunchi, a fost îngropat iar până la brâu, așa că pompierii au continuat intervenția.

„Lupta pentru viață continuă! Am învins din nou, după mai bine de opt ore. Opt ore în care am săpat, am tremurat, ne-am rugat, cu atât mai mult cu cât victima este tatăl unui coleg de al nostru de la Gurahont. Am avut încredere în noi, în forțele noastre și profesionalismul nostru. Ne-am făcut din nou datoria, datoria de salvatori! S-a prăbușit pământul peste noi dar nu am renunțat și pana în final am învins. Noi suntem ISU ARAD!”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Incidentul a avut loc în comuna Gurahonț, din zona de deal și munte a județului, aflată la circa 111 km de municipiul Arad, iar bărbatul lucra la extinderea rețelei de canalizare din comună. Localnicii au sunat la 112. Mai multe echipaje de medici, paramedici și pompieri au ajuns imediat la fața locului.

Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția fac cercetări în acest caz.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

Arad: AUDIO Misiunea pompierilor din Arad de a scoate un bărbat de sub pământ continuă de mai bine de 3 ore

Arad: Misiune la limită pentru pompierii din Arad: intervin pentru a salva un bărbat acoperit de un mal de pământ, la 3 metri adâncime