Au fost proteste, marți seara, în centre de carantină din județul Arad, iar la fața locului s-a intervenit inclusiv cu mascații. Oamenii nu au vrut să rămână în centre pentru că spun că nu sunt bolvani și că ar prefera să stea la casele lor, în vreme ce alții au invocat condițiile oferite. Direcorul DSP Arad si prefectul judetului au negociat ore bune cu protestatarii pentru a-i determina sa rămâne în centre.
ARADCU 00 CARANTINA COMPLET MI11MART
Arad: VIDEO Proteste în centrele de carantină din județul AradAu fost proteste, marți seara, în centre de carantină din județul Arad, iar la fața locului s-a intervenit inclusiv cu mascații. Oamenii nu au vrut să rămână în centre pentru că spun că nu sunt bolvani și că ar prefera să stea la casele lor, în vreme ce alții au invocat condițiile oferite. Direcorul DSP Arad si prefectul judetului au negociat ore bune cu protestatarii pentru a-i determina sa rămâne în centre.https://realitateadearad.net/index.php/2020/03/11/arad-video-proteste-in-centrele-de-carantina-din-judetul-arad/#arad #carantină #coronavirus #nădlac #protest #realitatea
Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 11 martie 2020
Mai multe persoane care au fost duse în centre de carantină din Arad s-au revoltat.
Circa 50 cetățeni români, inclusiv copii, care veniseră din zone cu cod roșu de coronavirus din Italia și au fost duși din frontieră într-un centru de carantină din județ, au intrat în conflict verbal cu autoritățile, nemulțumiți că trebuie să rămână acolo.
Conform unor informații, oamenii susțineau că nu sunt bolnavi, și prin urmare nu ar avea motive să stea în centru. La fața locului a fost cerută intervenția Jandarmeriei și Poliției, care, conform procedurilor care vizează situații de scandal public cu persoane multe persoane, au deplasat și echipaje de mascați.
În cele din urmă, oamenii au fost liniștiți și duși într-un alt centru de carantină.
Doar că și în noul centru au protestat, plângându-se de condițiile oferite. Desi aveau apa si mancare in clădire, cei adusi in carantina au refuzat sa intre in camere.
Oamenii s-au calmat și au intrat în centru, însă după câteva minute cca 15 persoane au ieșit din nou din clădire, voind să plece cu forța din centru, dar au fost oprite de jandarmi, polițiști și polițiști locali.
La fața locului s-au aflat prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, și directorul DSP Arad, Constantin Cătană, care i-au calmat pe oameni. La centru au fost aduși și 2 medici pentru a preleva analize.
Pe de altă parte, primul caz confirmat de coronavirus din Arad, un bărbat de 57 ani care a venit luni din Italia, a fost dus cu izoleta dintr-un centru de carantină la spitalul județean din Timișoara.
Marți seara, în centrele de carantină din județul Arad, se aflau cca 80 de persoane, însă numărul crește de la o oră la alta.
În ultimele ore, s-au înregistrat timpii de așteptare mai mari de decât de obicei la intrarea în țară, prin cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad. Conform Poliției de Frontieră, numărul de mașini este ușor mai mic decât de obicei, însă timpii de așteptare au crescut ca urmare a controalelor amănuțite impuse de măsurile luate în contextul răspândirii infecțiilor cu coronoavirus.
Pasagerii autoturismelor sau autocarelor completează chestionare cu privire la zonele din care vin şi sunt verificaţi din punct de vedere medical, astfel că se aşteaptă mai mult pentru tranzitare. Aplicația poliției de frontieră arăta că, la intraeea în România, pe la Nădlac 2 se aștepta, în cursul nopții de marți către miercuri, 50 de minute.