Arad: Timpii de așteptare crescuți de la intrarea în România, cauzați de controalele pentru coronavirus

În ultimele ore, s-au înregistrat timpii de așteptare mai mari de decât de obicei la intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac2, unde în cursul nopții de marți către miercuri, șoferii au așteptat zeci de minute ca să intre în țară. POliția de Frontieră spune că nu sunt mai multe persoane care vin din vestul Europei, controalele sunt mai amănunțite, în contextul măsurilor luate pentru reducerea răspândirii cu noul coronavirus.

Către dimineață, siutația a revenit la normal, iar timpii de așteptare au coborât la 20 de minute.

Pentru cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, aplicația poliției de frontieră arata că, persoamele care călătoreau cu mașini mici și autocare așteptau 50 de minute ca să intre în țară.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, a declarat că în ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au intrat în România cca 11.000 de persoane, comparativ cu 14.000, în aceeași perioadă a anului trecut.

Timpul de asteptare mai ridicat a fost cauzat de măsurile suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul Noului Corona Virus, în condițiile în care persoanele care vin din zone cu probleme completează chestionare cu privire la zonele din care vin şi sunt verificate din punct de vedere medical.

Cei interesați pot consula aplicația de trafic disponibilă pe pagina de intrenet a poliției de frontieră, la adresa politiadefrontiera.ro.