Arad: VIDEO Reprezentantul Ministerului Sănătății s-a simțit rău după ce a intrat în liceul din Arad, de la care 43 de elevi au ajuns la spital. S-a folosit o substanță interzisă, iar o altă subtanță era în doze mult mai mari

Există legătură directă între starea elevilor din Arad care au ajuns, luni seara, cu diferite intoxicații la spital si dezinsecția făcută în incinta liceului german din oraș de către o societate comercială cu sediul în Deva, a confirmat, marți, Poliția Arad, care a deschis și un dosar penal.

Un control al ministerului Sănătății arată că una dintre substanțele folosite este interzisă din aprilie 2019, iar o altă susbstanță ar fi fost folosită în doze de 4 ori mai mari decât ar fi normal.

Până și reprezenții Ministerului Sănătății nu s-au simțit bine după ce au intrat în clădirea liceului cu probleme.

Directorul Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătății.

ARADCU MINITERUL SANATATII DESPRE CAZUL INTOXICAȚIILOR DE LA ARAD MA14IAN

VIDEOExistă legătură directă între starea elevilor din Arad care au ajuns, luni seara, cu diferite intoxicații la spital si dezinsecția făcută în incinta liceului german din oraș de către o societate comercială cu sediul în Deva, a confirmat, marți, Poliția Arad, care a deschis și un dosar penal.Un control al ministerului Sănătății arată că una dintre substanțele folosite este interzisă din aprilie 2019, iar o altă susbstanță ar fi fost folosită în doze de 4 ori mai mari decât ar fi normal. Până și reprezenții Ministerului Sănătății nu s-au simțit bine după ce au intrat în clădirea liceului cu probleme.

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 14 ianuarie 2020

 

43 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani care învață într-o clădire a Liceului German „Adam Muller Guttenbrun” din Arad au ajuns, luni seara, la UPU cu iritații pe piele, la ochi și dureri abdominale, după ce vineri la școală a avut loc o acțiune de dezisecție, dezinfecție și derartizare. 16 copii au rămas internați.

Primele informații mai arată că cei mai mulți copii intoxicați ar fi din aceeași clasă, iar când au auzit de la colegii lor că ar acolo ar exista un miros puternic, ceilalți copii s-au dus și ei încăpere să vadă ce se întâmplă și s-ar fi intoxicat și ei.

Autoritățile au început o serie de anchete, iar școala a fost verificată de pompieri cu echipajul de cercetare chimică radiologică bacteorologică și nucleară.

Poliția Arad, care confirmă legătura directă între intoxicațiile suferite de elevi și deratizare, a deschis dosar penal în acest caz.

Conform unor informații, falsul vizează faptul că dezincecția apare în acte ca fiind efectuată în cursul lunii decembrie, dar în realitatea a fost realziată, vineri, 10 ianuarie.

Patronul companiei de Deva, care a efectuat dezinfecția, neagă orice acuzație, susține că substanțele sunt omologate și au fost aplicate corespunzător, iar ca dovadă, spune că s-au folosit aceleași proceduri și în școli din Alba, fără a exista probleme. În ceea ce privește diferențele de dată din procesele verbale, acesta spune că inițial dezifecția trebuia făcută în decembrie, și atunci s-au întocmit actele, dar școala ar fi cerut ca activitatea să fie amânată pentru ianuarie.

Astăzi și mâine, mai multe femei de serviciu spală cu apă, din 2 în 2 ore, clădirea, inclusiv pereții. Clădirea școlară în care au existat probleme va fi închisă și miercuri. Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.