Arad: Mihai Eminescu deschide „Seara de poezie” la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad, pentru a marca Ziua Culturii Naționale

Un proiect nou și provocator lansează Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad lansează un nou proiect chiar de Ziua Culturii Naționale. 15 ianuarie devine astfel ziua în care poezia revine pe scena teatrului din Arad într-un demers ce se dorește de lungă durată.

„Am ales Ziua Culturii Naționale, această zi esențială pentru fiecare dintre noi, pentru a lansa un proiect dedicat poeziei. Este vorba despre o serie de recitaluri pe care intenționăm să le aducem în fața publicului în fiecare lună. Demersul nostru, inițiat de actrița Oltea Blaga, are menirea de a reda publicului, bucuria întâlnirii cu versurile, cu această atât de frumoasă și profundă formă de exprimare umană”, a declarat managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, Bogdan Alexandru Costea.

Primul spectacol din seria „Seara de poezie” are loc în 15 ianuarie, atunci când, actrița Oltea Blaga vine în fața publicului cu un recital de poezie eminesciană: „Recital. Eminescu. Scrisori”. Recitalul de poezie eminesciană este cu atât mai special cu cât el va beneficia și de un invitat special. Este vorba despre muzicianul Pedro Negrescu.

Reprezentația din 15 ianuarie este programată la ora 19.00, în sala 30/3 a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Ea face parte din proiectul „Luna plină de teatru”, care se află în plină desfășurare.