Arad: VIDEO Trecerile de pietoni din Arad, iluminate suplimentar cu LED-uri. Primarul Aradului, Călin Bibarț: „pentru creșterea siguranţei cetăţenilor”

Trecerile de pietoni din Arad sunt iluminate suplimentar cu led-uri, în încercarea autorităților de a reduce accidentele sau incidentele rutiere care au loc în aceste zone, dar și pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanților la trafic, dar în special a pietonilor.

Pentru că, din păcate, încă se mai petrec accidente pe trecerile pentru pietoni…Am început o lucrare amplă de…

Publicată de Calin Bibart pe Duminică, 24 mai 2020

 

Etapa I, începută anul acesta, este în curs de finalizare, fiind implementată în procent de 95%. Până acum s-a intervenit pe tronsonul Calea Timișorii- Calea Romanilor- Bvd. Revoluției – Calea Aurel Vlaicu. În total vorbim despre 37 treceri de pietoni iluminate suplimentar cu cel puțin 50%  față de zonele adiacente.

În acest scop au fost montate un număr de 150 aparate de iluminat, echipate cu surse LED, cu distribuție asimetrică adaptată pentru treceri de pietoni. S-a folosit infrastructura existentă, după caz, respectiv stâlpii de semaforizare sau stâlpii destinați iluminatului public.

Etapa a II-a  este în curs de implementare  și vizează trecerile de pietoni de pe străzile:  Calea Iuliu Maniu, Calea Radnei, Strada Petru Rareș, Calea Zimandului, Calea Victoriei, Strada Cocorilor, Strada Pădurii, Strada Andrei Șaguna, Strada Ștefan cel Mare, Bd. Nicolae Titulescu și strada Voinicilor.  Corpurile de iluminat folosite au un randament luminos de 96% și un consum de energie foarte mic.

„Odată cu implementarea acestui proiect trecerile de pietoni vor fi mult mai vizibile. Măsura a fost luată pentru creşterea nivelului iluminatului public din preajma trecerilor de pietoni cu scopul sporirii siguranţei cetăţenilor angajaţi în traversarea străzii și în general creşterea nivelului de siguranţă a circulaţiei rutiere. Chiar și așa îndemnul de a circula cu prudență rămâne de actualitate”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Proiectul „Iluminatul trecerilor de pietoni în Arad” se derulează în cadrul Contractului de concesiune a iluminatului public.