Arad: Viorica Dăncilă: Peste 100 de milioane de dolari, investite de o companie din Emiratele Arabe Unite în mai multe județe, printre care și în Arad. Localitatea vizată de către arabi

Peste 100 de milioane de dolari americani ar putea fi investite decătre o companie din Emiratele Arabe Unite în parcuri logistice și industriale din mai multe județe din România, printre care și în județul Arad.

Declarația a fost făcută, miercuri, decătre premierul Viorica Dăncilă, la întoarcerea dintr-un turneu în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit.

Viorica Dăncilă a declarat că „o companie din Emiratele Arabe Unite vrea să investească peste 100 de milioane de dolari în parcuri logistice şi industriale la Curtici, Aiud, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi judeţul Prahova”.

La Curtici există deja o parte a Zonei Libere Curtici-Arad, cu o mare zonă industrială, dar și cel mai mare terminal intermodal din Europa de Est şi unul dintre cele mai mari din toată Europa, care are contracte pentru livarea de marfă pe întreg continentul.