Aradul e pregătit pentru al doilea val de COVID-19

Județul Arad este pregătit pentru cel de-al doilea val de COVID-19, susţine președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

La Arad sunt pregătite secțiile suport– Spitalul TBC şi secția de Boli Profesionale (Spitalul Municipal), dar şi secții-tampon. În plus, au fost organizate şi saloane-tampon la Cardiologie, Neurologie, Psihiatrie, Obstetrică-Ginecologie, Boli Infecțioase Copii, ATI 1 și ATI 2.

De asemenea, este păstrat în rezervă Spitalul de Campanie amenajat la Expo Arad Internațional. Pentru toate investițiile administraţiei locale arădene în perioada pandemiei Covid-19, Consiliul Județean a solicitat Uniunii Europene rambursarea sumei de 34 de milioane de lei.

„Pregătim Aradul pentru al doilea val de infectări cu noul coronavirus. Județul Arad nu este pe harta celor mai afectate județe, în acest al doilea val al pandemiei. Dar nu este momentul nici să ne relaxăm, nici să așteptăm să vedem ce se întâmplă din inerție. Fac un apel public la arădeni să poarte mască, mănuși, să își dezinfecteze mâinile, să respecte măsurile de prevenție, pentru că boala există, riscul de infectare este mare. Fac un apel și la proprietarii teraselor, să respecte toate normele sanitare. Iar în ce privește vârstnicii, deși știu că este greu, îi rog să rămână cât mai mult în casă, iar copiii lor să se îngrijească de aprovizionarea lor. Dacă situația medicală o va impune, se va reactiva și Rețeaua Solidarității”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.