Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influenţă

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență, a reacționat după ce știrea a apărut în spațiul public. Înaltul prelat a afirmat că s-ar face verificări și că împotriva sa n-ar exista nicio probă.

„Se fac niște verificări. Nu există probe, nu e nicio urmărire. Eu nu știu de așa ceva. Nu umblu cu supoziții, nu mă interesează ce este. Eu sper că nu este nicio problemă”, a afirmat ÎPS Teodosie la un post TV.

Și Patriarhia Română a transmis un comunicat.

Patriarhul Daniel intervine în scandalul ÎPS Teodosie – Vasile Bănescu: „Trebuie oprit, produce tulburare”

„Autoritățile judiciare, ca și cele bisericești, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupție reală. Sancționarea și combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală. Una a cărei împlinire onorează și a cărei neîmplinire dezonorează. Legea civilă și legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunității, inclusiv ecleziale”, a transmis Patriarhia.

 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), pentru cumpărare de influenţă, şi P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.