Atac aerian masiv al trupelor ruse asupra oraşului ucrainean Liov. Oficial: „Se aud explozii”

Au trecut 573 de zile de când Ucraina se confruntă cu invazia la scară largă declanșată de Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a dat semnalul războiului pe data de 24 februarie 2022, ochii unei ntregi planete fiind de atunci îndreptați către conflictul din inima Europei.

UPDATE 7:00 – Rusia lansează un atac cu drone asupra oraşului ucrainean Liov, situat în vestul țării

Oraşul Liov din vestul Ucrainei a fost zguduit de explozii în primele ore ale zilei de marţi, oficialii locali afirmând că sistemele de apărare antiaeriană au fost angajate în respingerea unui atac aerian rusesc, informează Reuters.

Atât primarul oraşului, Andrii Sadovii, cât şi guvernatorul regiunii, Maxim Kozitski, au îndemnat oamenii să rămână în adăposturi, deoarece se aşteptau mai multe atacuri.

Mai multe valuri de drone s-au auzit începând cu ora 01:30 GMT, informează AFP. „Apărarea antiaeriană funcţionează în regiunea noastră”, iar alte drone „zboară în direcţia noastră”, a scris primarul Sadovii pe Telegram.

UPDATE 6:00 – Adunarea Generală a ONU se deschide cu o lume în criză

În contextul în care lumea se confruntă cu cel mai mare număr de conflicte violente din 1945 încoace – afectată de consecinţele invaziei Rusiei în Ucraina din 2022 şi de creşterea preţurilor la alimente care a urmat, precum şi de temperaturile record, de dezastrele climatice şi de numărul fără precedent de migranţi şi solicitanţi de azil care traversează frontierele în căutarea unei vieţi mai bune – agenda Adunării Generale a ONU, ale cărei lucrări se deschid marţi, este descurajantă, relatează CBS News potrivit News.ro.

UPDATE 4:10 – Exportul de cereale ucrainene: Guvernul de la Kiev a acceptat toate cererile României – SURSE

Guvernul de la Kiev a acceptat toate cererile Bucureștiului în ceea ce privește reglementarea exportului de cereale și oleaginoase ucrainene pe teritoriul României, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, Ucraina a fost de acord că Romania poate importa cereale doar pe bază de licență. Asta înseamnă că, până nu există un astfel de mecanism de licențiere, România nu va importa cereale ucrainene.

De asemenea, produsele cerealiere importate din Ucraina, după licențierea exporturilor, vor trebui să fie folosite exclusiv pentru hrana animalelor sau ca materie primă pentru producerea de produse finite, au precizat sursele citate.

În plus, importurile de produse cerealiere din Ucraina vor fi supuse controalelor ANSVSA la intrarea și la ieșirea din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.