ATENȚIE. Sistemul de averizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT se testează vineri în Arad. Ce trebuie să faceți

Sistemul de averizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT va fi testat în judeţul Arad în cursul zilei de vineri, 21 septembrie, a anunţat, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca, în data de 21 septembrie în intervalul 10.00 – 12.00, la nivelul județului va fi transmis un mesaj în  patru localități: Ineu, Chişineu Criş, Sebiş şi Bârzava, iar în intervalul 17.00 -19.00, într-o zonă a municipiului Arad.

Aceste teste vor fi reluate în ziua de 24 septembrie, la nivelul întregului județ, în aceleași intervale de timp.

În ziua de 26 septembrie, între orele 10.00-12.00 și 17.00-19.00, vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România.

Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate si care au această  opțiune configurată vor recepționa mesajul ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Județului Arad”. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mob

Pompierii atenţionează populaţia să nu intre în panică pentru că mesajele sunt doar pentru testarea sistemului.

Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

 

Pe ro-alert.ro găsiţi modul în care puteţi configura telefonul mobil pentru a recepţiona mesajele.