Avertisment: Fenomenele meteo extreme, noua normalitate – DEZASTRUL din Italia se poate repeta în toată Europa

Dezastrul din Italia este un semnal de alarma pentru întreaga Europa. Țara se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimul secol, o nenorocire care se poate repeta și în alte țări din Europa, avertizează specialiștii. Fenomenele extreme au loc tot mai frecvent, pe măsură ce concentrațiile de dioxid de carbon cresc.

Situația este în continuare dramatică in Peninsulă. Puhoaiele au ucis 14 oameni, au distrus case, drumuri și sute de mașini. Mii de oameni au fost evacuați, iar alții s-au întors la casele lor și încearcă cu disperare să-și mai recupereze din lucruri. 100 de mii de români trăiesc în regiunea Emilia Romagna, afectată de inundații. 

În această săptămână, mai multe zone din Italiei s-au confruntat cu jumătate din precipitațiile medii anuale în doar 36 de ore. Numeroase râuri au ieșit din matcă și mii de hectare de teren agricol au fost scufundate. Peste 20 de mii de oameni au rămas fără adăpost și cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața.

Un elicopter s-a prăbușit în Italia, în timp ce echipajul încerca să ii salveze pe oamenii aflați în mijlocul inundațiilor. 4 persoane au fost rănite, iar două dintre acestea sunt în stare gravă. Accidentul aviatic a avut loc în Lugo, în regiunea Emilia Romagna, acolo unde sute de oameni încă au nevoie de ajutor pentru a pleca din casele inundate. Aparatul de zbor se afla în misiune și încerca să recupereze sinistrați când s-a prăbușit la aproximativ 50 de metri de o casă.

Tragedie în Italia, acoperită de ape: Un elicopter s-a prăbușit în timpul unei misiuni de salvare – 4 victime – VIDEO

În urma inundațiilor masive a rămas un adevărat dezastru. Strigătele disperate ale oamenilor prinși în mijlocul apei încă se mai aud în orașele din regiunea Emilia Romagna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.