Avertisment sumbu: sistemul de pensii intră în colaps – Cum răspunde Marius Budăi, ministrul Muncii

În timp ce la Guvern sunt analizate măsurile de austeritate, directorul Casei de pensii din Brașov trage un semnal de alarmă: sistemul de pensii va intra în colaps în perioada următoare, iar orașul nu va mai putea plăti pensiile bătrânilor. Informația este negată însă de ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Exclus aşa ceva, nu vreau să circule aşa ceva, nu cred că părinţii şi bunicii noştri merită ca o asemenea informaţie să nu fie exclusă din start.

Nu este nicio problemă cu plata pensiilor şi nu va fi niciodată o problemă cu plata pensiilor”, a asigurat ministrul Muncii, Marius Budăi, luni, la un post TV.

Și directorul Casei Județene de Pensii Brașov, Diana Itu, susţine că ar fi un pericol să nu mai poată plăti drepturile celor care ies la pensie.

„La nivelul anului 2022 avem un număr de aproximativ 160.000 de pensionari, din care 150.000 sunt pensionari de stat, 5000 sunt pensii comunitare, 853 avem pensii de agricultori, iar 10.300 avem pensii speciale”, a declarat directorul Casei Judeţene de Pensii Braşov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.