Bobby Păunescu, dezvăluiri din raportul Departamentului de Stat al SUA – Cine este „dușmanul din interiorul MAI” – Se încalcă drepturile omului

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a vorbit duminică seara despre cel mai recent raport al Departamentului de Stat al SUA. În capitolul despre România există o dezvăluire incredibilă despre posibile încălcări ale drepturilor omului chiar în interiorul ministerului de Interne. 

Bobby Păunescu a făcut o serie de declarații despre cel mai recent raport al Departamentului de Stat al SUA care vorbește despre încălcările dreptului omului făcute de diferite structuri din cadrul MAI. Raportul nu spune cu subiect și predicat care sunt aceste structuri sau daca e vorba doar de persoane individuale, însă Bobby Păunescu a observat faptul că instituțiile din țara noastră nu au făcut nicio declarație publică despre acest subiect. El susține că MAI ar trebui cât mai repede să explice dacă informația este adevărată și să înceapă cercetări, fie să infirme documentul publicat de guvernul SUA.

„Sunt două variante: ori nu există și trebuie spus că cei de la Departamentul de Stat sunt într-o mare eroare, sau există și să fie trași la răspundere cei vinovați.

Abuzurile, dacă există sau nu există – raportul Departamentului de Stat al SUA care se referă la drepturile omului, ele trebuie tratate cu seriozitate. Monștrii pot naște situații și mai complicate, sau dacă nu există, cineva trebuia să iasă să spună că nu există. Nu există nicio reacție de o lună.

Am văzut ieri o știre cu domnul Busoi, pe care îl apreciez, a fost în SUA și într-adevăr președintele Iohannis și primul ministru.

Dușmanul din interior – nerespectarea drepturilor omului – Noi nu ne vom lasă până când nu vom avea un răspuns, având în vedere că partenerul principal al României, SUA, dușmanul interior încearcă să blocheze orice pentru a păstra ce au câștigat la Revoluție, adică Revoluția care fost furată.

La ministerul de Interne sunt Servicii de informații care fac abuzuri, nu știu care Servicii, că nu ne spune nimeni. În cadrul MAI al României au loc abuzuri și nu știm dacă sunt puse la cale de către ministru, SPP, direcțiile de informații sau sunt niște oameni care o fac de capul lor sau plătiți. Ele sunt, există, cineva trebuie să dea socoteală, să plece. Sau să spună că mint americanii. Deocamdată MAI spune că SUA minte”, a explicat Bobby Păunescu.

Mai mult, vorbind despre abuzurile autorităților, Bobby Păunescu a reamintit și despre abuzurile Jandarmeriei la un protest onest și pașnic ce a avut loc la ambasada Rusiei din București.

„Am participat la un miting în care cetățeni ucraineni care au fugit au făcut o demonstrație, jandarmeria a amendat chestiunea asta tocmai în ziua în care domnul Biden îl critică pe domnul Puțîn acuzându-l de crime împotriva umanității. Organizatorul mitingului a primit amendă că a făcut acest eveniment la ambasada Rusiei. Trebuie făcută lumină. Instituția nu trebuie atacată însă persoanele care fac abuzuri pe banii cetățenilor României trebuiesc amendate.

După aia va întrebați ce au americanii cu noi. 

În atenția MAI care trebuie să facă un raport de eventuale încălcări ale drepturilor omului. 

Nu putem după 30 de ani de la Revoluție după ce l-am împușcat pe Ceaușescu pentru că încalcă drepturile omului. Acum se încalcă drepturile omului și…acum ne facem că n-am văzut”, a mai declarat Bobby Păunescu.

Mai mult, Bobby Păunescu a prezentat într-o emisiune fraza chieie din documentul emis de Departamentul de Stat al SUA în care se vorbește despre încălcările drepturilor omului în România:

 

Imagine

 

„Este un sumar al materialului, ne-am concentrat pe partea această cu MAI, cea cu eventualele abuzuri. Zice că există agențîi de security ale MAI, acolo există rapoarte credibile că membri ale acestor servicii de securitate, de informații, aflate sub conducerea MAI, comit abuzuri. Sunt rapoarte credibile pe care le au ei. 

Acum, acest lucru îl spun de bună credință, cu siguranță au multe informații în spate și nu fac decât să ne ajute. Pe primul loc dacă sunt drepturile omului și MAI trebuie să apere în primul rând drepturile omului. 

Din acest motiv MAI trebuie să vină să spună dacă există sau sunt false informațiile pentru a nu da naștere unor semne de întrebare.

Problema este că aceste abuzuri, pe lângă faptul că pe primul loc stau cetățenii acestei țări, iar dacă sunt încălcate drepturile fundamentale ale cetățeanului, lucrul acesta trebuie să fie pe primul loc și să se ia măsuri imediat.

Peste toate chestiile astea, mai presus, cei care sunt abuzați sau cei cărora li se încalcă drepturile fundamentale ale omului îi plătesc pe acești oameni. Pe banii dumneavoastră vă încalcă drepturile omului”, a concluzionat Bobby Păunescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.