Bobby Păunescu: „Domnule Rafila, verificați protocolul dintre spitalele Floreasca și Obregia. Cum să ajungi în cămașă de forță pentru valeriană?”

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, îi cere ministrului Sănătății – Alexandru Rafila un control legat de protocolul dintre Spitalul de Urgență Floreasca și Spitalul de Psihiatrie Obregia după ce dezvăluie un caz cutremurător al unei tinere, legat de traficul de persoane, fenomen reclamat și în Raportul Departamentului de Stat SUA.

„Către dl ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, știu că vrea să candideze la presedinție, dar îl rog să verifice protocolul între spitalul Floreasca și spitalul Obregia, secția celor internați cu probleme grave, unde nefericiții și lipsiții de șansă ajung. Protocolul care se bazează pe prezentarea la spitalul Floreasca, pe baza unei pastile de Valeriană. Cum ajunge să intre în cămașă de forță, și fată, cum se întâmplă treaba asta?

Am citit niște lucruri groaznice în raportul privind traficul de persoane în Raportul Departamentului de Stat american, în care ministrul de Interne Bode îl acuză pe ministrul Orban că, lasă, că știu eu ce ați făcut voi.

Pentru opt pastile de Valeriană, o tânără este dusă cu forța, i se ia telefonul mobil, e anunțată că va sta două luni (internată la Obregia – n.red.). I se spune că i s-au făcut analize de sânge, care nu i se dau, i se fac injecții, ca să nu intre în sevraj… Ce scrie în Raportul Departamentului american de Stat este groaznic”, a relatat Bobby Păunescu, duminică seară, într-o emisiune la B1TV. 

„Orice viață să o scăpăm să nu ajungă în traficul de persoane. Nu toate vor, nu toate sunt. Cele care ajung fără dorința lor.

În Raportul Departamentului american de Stat nu se spune, dle Bode, că s-a ridicat atenția (monitorizarea – n.red.) asupra traficului de persoane.

Este vorba de viitorul României, sunt generații întregi de minore, majore, sute de mii care dețin locul întâi la cea mai rușinoasă chestiune. Și este cu buna știință a statului”, a avertizat Bobby Păunescu. 

„Și rugămintea mare pe care o am (către cetățeni – n.red.) este să vă rog să vă uitați cu atenție în jur. Și așa cum se spune în America, sunt panouri pe care scrie: Ai văzut pe cineva? Spune! Nu turnăm. E vorba de corupție, răpire de persoane. Am văzut cazul de la Caracal. Ei, se întâmplă în toată țara. Singurul mod prin care putem combate acest flagel este prin reacția cetățenilor.

Știu că este periculos… Sunt foarte mulți oameni care vor să lucreze pe asta, dar sunt dezbinați.

Ce am spus este un caz clar dar pe mâna autorităților internaționale. Acest caz s-a terminat fericit, dar putea să se termine nefericit dacă nu avea pe cineva care să poată să intervină”, a mai spus Bobby Păunescu.

„Dle Rafila, verificați ce s-a intamplat la laboratorul Cantacuzino, nu a fost închis total, ci parțial. Nu am toate datele. Vom merge pe chestia asta, cu jurnaliștii de investigație, indiferent ce amenințări primim. La Cantacuzino a mai rămas doar o porțiune mică. E de verificat”, a transmis Bobby Păunescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.