Bucureștiul a intrat în SCENARIUL ROȘU

Capitala a intrat în scenariul roșu, după ce incidența cazurilor a depășit 3 la mia de locuitori. Autoritățile pregătesc noi restricții pentru zilele următoare, printre care purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise. Astăzi se decide și ce se va întâmpla cu școlile. Ministrul Educației va participa la o ședință de urgență cu șefii inspectoratelor școlare. 

Masca de protecție devine obligatorie, școlile se închid, iar activitatea restaurantelor și a cinematografelor va fi interzisă în Capitală. Este anunțul premierului Ludovic Orban. Asta după ce în București a fost depăşită rata de infectare de trei persoane la o mie de locuitori. Restricțiile vor intra în vigoare după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va urma procedurile și va face anunțul. 

Din cauza numărului mare de infectări, în București urmează să fie implementate măsuri drastice. 

Premierul Ludovic Orban a anunţat principalele măsuri după depăşirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori:

– obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise

– suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea orelor în sistem online în toate şcolile

– suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele în spaţii închise

Se închid teatrele, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din spaţiile închise ale Capitalei.

Elevii vor continua momentan să participe fizic la ore. În București sunt deja 40 de unități de învățământ care au pus lacătul pe poartă, iar în toată țara, peste o mie. Pe de altă parte, părinţii vor primi 75% din salariu pentru perioada cât stau acasă cu copiii. 

Restricțiile vor intra în vigoare după ce prefectul Gheorghe Cojanu va convoca Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă și va elabora un plan de implementare a măsurilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.