Calitatea apei din județele Arad, România, și Szeged, Ungaria, îmbunătățită cu ajutorul fondurilor europene. În Arad, 4 investiții

Calitatea apei din județele Arad, România, și Szeged, Ungaria, va fi îmbunătățită cu ajutorul fondurilor europene.

Proiectul depus de Conducerea Companiei de Apă Arad a anunțat, marți, că proiectul pe care l-a depus alături de Compania de Apă Szeged, Ungaria a fost acceptat la finanțare europeană în cadrul Programului INTERREG RO-HU. Proiectul „Îmbunătățirea managementului calitativ al râurilor transfrontaliere : Criș, Mureș, Tisa”, a cărui valoare totală este de 4.060.327,24 euro. Proiectul are ca scop protecția comună și utilizarea eficientă a valorilor și resurselor comune.

La sfârșitul anului 2017, Compania de Apă Arad a aplicat alături de Compania de Apă Szeged, Ungaria pentru a obține finanțare prin acest proiect, obiectivul principal fiind investiția în sectorul apei pentru a îndeplini cerințele aquis-ului comunitar în domeniul mediului. Acțiunile sunt legate de investiții și acțiuni integrate – protejarea în comun a bazinelor hidrografice și actiuni de monitorizare, pentru a îmbunătăți calitatea apei și pentru a asigura utilizarea durabilă a resurselor de apă.

În cadrul acestui proiect, Compania de Apă Arad propune îmbunătățirea calității apei râurilor Mureș și Crișul Alb în 4 puncte de măsurare. Pentru acest lucru se au în vedere investiții la 4 stații de epurare. Se vor achiziția lucrări și echipamente la Stația de Epurare a apelor uzate Ineu, la Stația de epurare apelor uzate Lipova, la Stația de Epurare Arad și la Stația de Epurare Gurahonț.